19.5.10

Todo tiene un precio

Aquest és el títol del darrer llibre de Neus Arqués. L'he llegit gràcies a trnd España, una empresa de publicitat boca orella (cadascú tenim les aficcions que tenim, no? Per cert, si us interessa ser membre feu-ho des d'aquesta adreça, que a mi m'ho tenen en compte. GRÀCIES.)

Tornem al llibre. De manera amena el llibre posa sobre la taula les necessitats que tenim les dones actuals d'escollir entre vida professional o familiar. Queda clar, que les dones per moltes coses que podem fer a la vegada, no som SUPERWOMEN. Tenim límits, i molts més dels que ens pensem.

Quatre són els perfils de dones que es presenten. Un, el de la dona que té família, però que el seu gran interès és el creixement professional, amb el que pot significar en un món d'homes (el personatge millor desenvolupat al llibre). Un segon, el de la dona que li agrada treballar, però que s'hi ha de dedicar més del que voldria per solventar la seva vida econòmica, encara que el que vol és tenir una vida fora de la feina. El tercer, és el que la dona treballa, però que el seu interès real és la família, on se sent veritablement a gust. I un quart, el de la dona que l'atenció als ascendents (i no als descendents) és una obligació quasi incomptable amb la feina (aquests dos darrers personatges només es dibuixen en el llibre).

Quan l'he llegit, m'he sentit identificada amb algunes situacions, no amb un personatge concret, però si hagués de triar un perfil, doncs triaria el segon, segur. M'agrada treballar, però no dedicar-m'hi tot el dia. Vull tenir una vida fora de l'oficina. I sóc conscient que això no agrada en el món de l'empresa ni està valorat en la societat, però ha d'haver de tot, oi?

(per cert, si voleu llegir el llibre o el compreu o me'l demaneu i us el deixo).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada