27.1.11

Aniversari a l'escola

Corona aniversari C.
Per primera vegada la petita C. ha celebrat el seu aniversari a l'escola (junt amb tres nens més), i està molt emocionada. Feia dies que en parlava... que ho esperava amb ànsia.

A mi m'encanta que l'escola dediqui una tarde al mes a celebrar l'aniversari de tots els nens que han fet anys en aquell mes. I això només suposa que entre els pares ens hem de posar d'acord per a portar un pa de pessic o coca per, sucs i/o galetes. Una cosa senzilla. L'important és que els nens ballin i facin una festa amb els seus amics.

Les mares d'aquest curs, que són més emprenedores que les del meu P5 (ja van fer a principi de curs una relació amb els telèfons dels pares de tots els nens de la classe per a repartir-les), ja em van trucar per quedar i repartir-nos les coses de la "festa". El divendres a la tarde, i gràcies als petits que si que es reconeixen ens vam identificar com a "mare de...", ens ho vam repartir en un plis.

Com que la mestra només volia que portéssim coca, per a que els nens tinguin més temps per a gaudir de l'esdeveniment, jo em vaig a oferir a fer una coca senzilla (que a casa ens serveix d'esmorzar molts dies i que és l'adaptació d'un rosco que em va ensenyar a fer una tieta....).

Tots vam estar encantats, i l'any que ve ja s'encarregarà una altra família de portar-la. Més simple, impossible.

Us passo la recepta (la que jo he fet té el doble d'ingredients) i unes fotos.

Ingredients:
1 iogurt natural
3 mesures d'iogurt amb farina
2 mesures d'iogurt amb sucre
0,5 mesura d'iogurt amb llet
0,5 mesura d'iogurt amb oli
3 ous
1 sobre de llevat
ratlladura de llimona

Ingredients de la coca: farina, ous, oli, llevat, sucre, iogurt

Preparació:
Tots remenat i posat al forn uns 30 minuts, amb el forn preescalfat a 180ºC.

La coca al sortir del forn
Les nenes remenant la masa. Elles també han ajudat!
Toc final a la masa amb la batedora

Només he comprat una safata amb blonda, et volià!

La coca preparada per menjar

2 comentaris:

  1. Ei, genial. Jo l'he fet en alguna ocasió i els crios s'ho passen d'allò més bé fent pastetes. Aconsello fer servir motllos diferents, amb formes, o madalenes. I pels més llaminers, si un cop fred l'obres per la meitat i li posses melmelada o xocolata, i un lacassitos pel damunt... ja et pots imaginar. Felicitats per la part que et toca.

    ResponElimina
  2. Em sembla que m'apuntaré a aquesta escola... ni que sigui per anar-hi un cop al més ;-))

    ResponElimina