2.3.11

Visions ben diferents després de sis anys

Asseguda al seient del tramvia (no tinc cotxe que està a cal mecànic per passar la revisió) i sense una altre cosa que fer (estic tant empiocada que ni ganes de llegir tinc), m'he dedicat a mirar tan a dins com a fora.

A dins, la gent vestida d'oficina, llegint diaris i, fins i tot, e-books. Més dones que homes. Quina visió tan diferent a la que tenia quan vaig agafar el TramBesòs ara fa més de sis anys per primera vegada!

Llavors només anàvem quatre oficinistes. Tota la resta: pakistanesos, magrebins i sudamericans carregats amb motxilles i eines i vestits amb roba de guerra.... i si era hivern, amb quaranta capes diferents. Tots amb els caps cots i els ulls tancats, intentant de gaudir d'un segon més de son abans de la dura feina.

Mirar a fora, també mostra nombrosos canvis. Ara, tota la primera línia de la Diagonal al sector 22@ i Fòrum és plena d'edificis de disseny, pisos i oficines i hotels, alguns de molts notoris. Fins i tot destaca la megapantalla que hi ha a la façana de l'edifici de Mediapro.....

Però fins fa no tant, encara es veien descampats, els primers ciments de molts edificis, les fogueres per escalfar-se a l'hivern, els camions amb materials a munt i avall, persones amb cascos de tots colors, els tancats i cartells anunciants futures promocions... Tot plegat donava la sensació que havíem anat a parar a la fi del món.....

... i passat el temps, continuo pensant que estem a la fi del món.... però que pel mig hi ha món..... Tanmateix, quants canvis en tant poc temps!

2 comentaris:

  1. Mira-t'ho a l'inrevés: des d'on treballes és l'inici del món! JG

    ResponElimina
  2. Sis anys, ja, de l'inici de tot allò? Quin final tan poc llustrós per a tot allò altre...

    ResponElimina