12.12.11

L'innocència dels nens en Nadal

S'acosten dies en que tots ens omplim la boca del que valorem que els nens mantinguin la seva innocència en aquestes festes. Que continuïn creient que els Reis, Papa Noel o el Tió existeixen. Que els regals els estan fabricant uns elfs en un lloc amagat...Que la màgia existeix! 

Però en aquesta societat consumista en la que estem immersos és tan difícil mantenir el secret que no entenc com que amb set o quatre anys no descobreixen que tot plegat és una bona mentida dels pares (i mira que diem que no es poden dir mentides!!!).

Avui he anat al centre comercial per comprar unes coses pel festival de l'A., i vinga gent amunt i avall plena de paquets, gent fent cua per embolicar les joguines en una paradeta al bell mig de tot (allà on no passa desapercebuda ni per casualitat) i gent comprant carros sencers de joguines a l'hiper (inclús acompanyats amb els nens, d'uns dos anys, suposant que el dia que rebin el regal no el reconeixeran).

Elles han dit: Mira mare aquí emboliquen regals!!! I jo he pensat: Glupppsss!!! 

Però la cosa no ha passat d'aquí, tot i que jo ja m'estava preparant una SUPERMENTIDA per sortir del malpàs.

Senyors (els dels centres comercials i la societat en general), no podríem ser una mica menys ostentosos en aquests dies de què tot es pot comprar i deixar més espai per la il·lusió?????

5 comentaris:

  1. El fet que ho tinguin davant els seus ulls i no se n'adonin forma part de la seva meravellosa innocència :-))

    Per cert... Nooooo!! Papa Noel, no!!! Aquí tenim el Tió i els Reis :-))

    ResponElimina
  2. la il·lusió és tan gran que s'ho empassen tot. els pot. fins i tot quan són conscients. tots hem passat per una època on fem veure que no ho volem saber.

    té màgia. la màgia són ells.

    ResponElimina
  3. Realment aquests dies ens posem a prova davant els infants, els seus dubtes i preguntes sobre els Reis o sobre com arribarà el Tió a casa i altres coses per l'estil. Cada any em sorprenc de la capacitat que tenim per inventar històries per tal d'il·lusionar els nens. Què faríem els grans sense la seva màgia i innocència?

    ResponElimina
  4. Hola MPG,

    Tiempo atrás intenté venir a devolverte visita pero los comentarios no se grababan. A ver si hay más suerte ahora!.

    TE DESEO UNA FELICÍSIMA NAVIDAD, Y QUE EL NUEVO AÑO TE TRAIGA LO MEJOR, Y UNA RENOVACIÓN DE ARMARIO ;)

    Echo de menos tus comentarios en mi blog! Besos,

    http://missforty-estilismoymoda.blogspot.com/

    ResponElimina
  5. A tots, teniu raó, la innocència és un valor que a més es pot encomenar als grans, enlloc de que nosaltres transmetrem realitat....

    Bon Nadal a tots, encara que avui ja sigui Sant Esteve.

    ResponElimina