14.2.11

La festa major petita

Gegantona Santa Eulàlia,
segons l'A. de quasi 6 anys
Sembla que la patrona real de la Ciutat Comtal és Santa Eulàlia, i que la Mercè és patrona de la diòcesi de Barcelona, i per extensió de la ciutat. També diuen que fins al XVIII el patronatge només era de la primera, i que un rei va imposar la segona.... I les llegendes urbanes expliquen que amb el canvi de patrona, l'Eulàlia s'enfadà i per això plora durant la celebració de les festes de la Mercè (entenguis que hi ha pluja....)...

De tot plegat el que em queda clar és que les festes de Santa Eulàlia són les petites de la ciutat, tant per durada com pels actes i les seves ubicacions.

Gegantó, segons la C. de 4 anys
Dissabte ens hi vam passejar, i a més de les ballades de gegantons vam poder gaudir dels balls infantils i juvenils de l'Esbart de Sant Andreu. Hi havia alguna activitat més de les anomenades de cultura popular i tradicional, sempre en algun espai del Barri Gòtic.

Potser si que estem a l'hivern i el temps no acompanya, però vaig trobar a faltar una mica més de calor festiu entre els barcelonins i les barcelonines.....

3 comentaris:

  1. Molt xulos els dibuixos!! Tant l'A com la C en saben molt... El segon posa BALTASAR! ;-)) Que el guarda per donar-li al Rei negre la propera cavalcada? ;-)

    La meva marona sempre m'ho deia... Per la Mercè plou perquè Santa Eulàlia plora... està trista perquè ella abans era l'única patrona... I a mi em sabia greu, pobre santa.

    Recordo fa molts anys que tenia un examen de carrera el 12 de febrer i un amic em va dir "Una barcelonina mai pot suspendre un examen el dia de Santa Eulàlia"... i em va fer molta gràcia... i, per cert, que deuria tenir raó perquè vaig aprovar :-DD

    I, per acabar amb les meves batalletes diré que, quan era petita, tenia unes veïnetes que es deien Mercè i Eulàlia... M'encantava que es diguessin així :-))

    ResponElimina
  2. Ei Assumpta, ja veig que aquest tema de les patrones barcelonines ve de llarg.... I si, a les dues nenes els hi encanta dibuixar. El nom de Baltasar no és perque el guardi pel rei, sinó que el reietó que va dibuixar era així com moro i a ella li va recordar el seu Rei preferit.... coses de criatures!

    ResponElimina
  3. Però als 4 anys escriure "BALTASAR" d'una manera tan clara, fa gràcia, eh? :-))

    ResponElimina