25.2.11

Un porquet de guardiola...

Llegia ahir una notícia al diari Avui titulada: Gestionar la despesa en ‘chuches' i estalviar i em va cridar l'atenció perquè vaig pensar: Cal una classe dedicada a ensenyar als nens a estalviar? Cal que això ho ensenyin a l'escola? No és tasca dels pares educar als seus fills?

Al cap i a la fi crec que l'estalvi no és producte d'un ensenyament sinó d'una educació en certs valors (i potser d'un gen...) que es transmeten dins de la família i que per tant és una parcel·la que no correspon a l'escola. Segurament els meus pensaments sonaran a antiquats, però els sento així.

A mi de petita em van regalar un porquet que feia de guardiola, i a casa em van transmetre i vaig aprendre tot el que sé d'economia domèstica...i no em va malament del tot, ..... diria jo....

Ara a casa tenim 2 porquets.....

2 comentaris:

  1. De petit també em varen regalar algun porquet, caixes d'estalvis, ampolles per guardar diners, vaig enfilar monedes de dos rals i, finalment, llibretes de la Caixa. I l'experiència al llarg dels anys... res de res! vaig amb les butxaques buides!

    ResponElimina
  2. Estic totalment d'acord amb tu... A mi algunes coses me les ensenyaven a casa i aquesta és una d'elles :-)

    ResponElimina